DAW Desenvolupament d'aplicacions web ( Informàtica )
Exercici de DAW-MP02-UF1 - Introducció a les bases de dades

#FpInfor #Daw #Dam #Asix #DawMp02 #DamMp02 #AsixMp02 #DawMp02Uf01 #DamMp02Uf01 #AsixMp02Uf01

(etiquetes - hashtags)
Doraemon el gat còsmic. MCD

“Doraemon es un simpático gato de colores llamativos, ex- miembro de los Teletubbies con un bolsillo estilo canguro. ... el gato cósmico viene del futuro para ayudar a un tal Nobita....”

http://www.frikipedia.es/friki/Doraemon

“En Doraemon és un gat còsmic, antiviolent, intel·ligent i simpàtic. Ve del segle XXII i podem considerar-lo un gat robot dotat de poders especials. Té una butxaca màgica, d'on poden sortir tots els somnis que qualsevol nen o nena voldria veure realitzats.”

http://www.super3.cat

1) Un grup de fans de la sèrie Doraemon anomenats “Els seguidors del gat blau” ha decidit emmagatzemar en una base de dades informació relativa a la popular sèrie de dibuixos.

En concret estan interessats en els fabulosos objectes que en Doraemon treu de la butxaca capítol rere capítol. “Els seguidors del gat blau” volen saber quin o quins objectes treu en Doraemon de la butxaca a cada capítol. També volen saber a quina temporada pertany un capítol.

Dels capítols els interessa el número de capítol. Els capítols estan numerats. La numeració es ininterrompuda encara que canviïn de temporada. També ens interessa el títol en català i el títol original.

“Els seguidors del gat blau” volen emmagatzemar també la data en que es van començar a crear cadascuna de les temporada i la data en que es va finalitzar la creació. Dels objectes que treu en Doraemon de la butxaca ens interessa el nom i emmagatzemar una descripció. “Els seguidors del gat blau”, com que són uns freakis, han posat un codi a cada objecte.

Exemples d’informació a emmagatzemar:

Al capítol 582 de la 3a temporada en Doraemon treu de la butxaca un casquet volador (codi: “CV”) i el mocador del temps (codi: “MT”). Al capítol 583 de la 4a temporada, en Doraemon treu de la butxaca mocador del temps (codi: “MT”) i una porta del futur (codi: “PF”). La 1a temporada es va començar a crear a partir de l’1 de gener de 1979 i va estar finalitzada l’1 d’abril de 1979. El capítol 1 és deia “Galetes mutants”, en versió original es deia “Henshin Bisuketto”

Es demana:

  • Realitza el MCD utilitzant el M/IR en notació CHEN i Martin.
  • Escriu les sentencies necessaries en SQL per passar el M/EIR a Taules d’una BDD relacional.
  • Fes un dibuix de com queden les taules amb algunes dades. Posa com a mínim les dades dels exemples de l’enunciat.
  • Fes els supòsits que creguis necessaris per completar l’exercici.

2) Amplicació:

  • És vol saber en quin minut del capítol apareix l'objecte per primera vegada.
  • Recorda que hi ha capítols que no pertanyen a cap temporada, es diuen OVAs.
Resultats d'aprenentatge:
Continguts:

Editat 30 de novembre de 2017 a les 19:42
per daniel herrera

Pujat el 30 de novembre de 2017 a les 19:24
per daniel herrera

Consulteu nota legal i condicions